keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Vuoronvaihto

Veera lähti Englantiin ja Skotlantiin, Outi palasi Irlannista. Hinku päästä tiluksille kuopimaan oli suuri, kun olin monta viikkoa ollut vain hengessä mukana tietokoneen ääressä. Siispä viikonloppuna vietin aikaa sateessa maata kääntäen, mikä ei ollut mitenkään erityisen viehättävää puuhaa, kun kylmässä tuulessa tuli vilu ja savimaata tarttui saappaisiin ihan holtittomiksi könteiksi. Jostain kumman syystä olin kumpanakin päivänä ainoa puutarhuri alueella.

Maanantaina ei enää satanut, joten retkeilin Peltolan puutarhahelvettiin ("haluan ostaa täältä KAIKEN :( ") hakemaan hallaharsoa ja herneitä. Mukaan tuli myös rosmariini, jonka valitsin huolellisesti saadakseni napsia siitä mahdollisimman monta latvapistokasta. Toivon niille hyvää juurtumisonnea, jotta saataisiin sitten useampi rosmariini pitämään örkkejä loitolla.

Harsotin kurpitsakummun, jotta maa lämpiäisi vielä vähän lisää ennen asukkaiden saapumista.

Tunteja tiluksilla äherrettyäni sain vihdoin kylvetyksi silpoydinherneet! Olipas kivaa puuhaa kaiken talikoimisen ja rikkaruohonjuurien nyhtämisen jälkeen. Pistin Onward-nimiset tyypit kahteen riviin, joiden väliin pitää sitten jossakin vaiheessa virittää joku keppi-naruviritys tueksi. Otin myös vähän kuvia ennen kotiinlähtöä, mutta aurinko oli silloin jo niin matalalla, että ovat aika surkeita. Näkeepä Veera kuitenkin niistä edes jotenkin, että mitä kasveille kuuluu.

Silpoydinhernepenkki, joka ei nyt noudata aikaisempaa muotoilua. Hoksasin vähän liian myöhään, että tässä olisi nyt saanut olla samanlainen kaareva penkki kuin toisella puolella, eikä huvittanut ruveta urheilemaan sitä uusiksi.

Auringonkukat voivat hyvin! Hei muut puutarhurit, mikä tuon kiven funktio on? Saanko ottaa sen pois? :D

Minttua puskee esiin joka puolelta palstaa.

Kaikki persiljatkin taitaa olla hengissä! Kuva on karsean varjoinen, mutta jos sitä klikkaa isommaksi, niin  eiköhän siitä näe ne uudet pikku lehdet, joita puskee esiin.

Oliko nää pinaattia? Näyttävät aika reippailta.

Kesäkurpitsa näyttää tänään tältä - varmaan neljä uutta lehteä on tullut sen jälkeen, kun viikko sitten päästin raukan mehutölkin ahtaudesta vähän avarampaan ruukkuun. Lehtien väristä näkee, että lannoittamisella on kuin onkin merkitystä. Uskaltaisikohan tän jo viedä kummulleen?


Tänään mun pitäis varmaankin hakea multaa parvekekasvejani varten, mutta kun ei sada, niin mieli tekee myös tiluksille vaikkapa kylvämään lisää mangoldia ja punajuurta ja ehkä kantamaan vettä. Ei millään malttais lepäillä nyt, kun on vielä niin paljon kylvettävää jäljellä! Toivottavasti maassa ei vaani möhöjuuren lisäksi puutarhurin burn outin itiöitä.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa Outi! Auringonkukkien kiven tarkoitus on kerätä lämpöä päivällä ja antaa sitä kasveille illalla (näin luin jostain...). Voi ottaa pois tai laittaa kesäkurpitsalle kun se tulee kummulle. Voi myös jättää siihen. Näyttää kivalta, eikö?
    T:Veera

    VastaaPoista
  2. Oo, kiehtovaa! Toki sen sitten jätän paikoilleen :)

    VastaaPoista