sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Aurinko on meille kylään jäänyt


Aurinko ei ole ollut peltomme ystävä viime viikkoina. Pelto oli kuivunut pölyäväksi ja kökköiseksi kasaksi. Emme kuitenkaan ole antaneet epätoivon vallata herkkiä viherpeukalosielujamme, vaan olemme kantaneet ahkerasti vettä pellolle ja kylvämme jatkuvasti lisää siemeniä. Tänään kävimme Päivin kanssa vääntämässä peltoon lisää penkkejä, istuttamassa taimia ja kylvämässä siemeniä. Lisäksi kannoimme jälleen litroittain vettä Aurajoesta, osan saappaissa ja kengissä.


F:n muotoinen penkki, jonka varteen (F:n varteen) kylvimme punajuurta ja mangoldia. Jännittää oliko 6 ämpärillistä vettä tarpeeksi tekemään maasta taas viljeltävää. Kuvassa myös Eiffel-tornin alaosan muotoinen porkkana-retiisi-rukolapenkki sekä puoliympyrä jossa mm. persilja koittaa selviytyä.

Päivi kurpitsakummun vieressä. Jaloissa näkyy auringon paahtaman auringonkukat. Kesäkurpitsat ja jättikurpitsat on vielä kotona varttumassa. Kummulle pitäisi kasvaa lisää auringonkukkia ja kehäkukkaa.


Kuivan ja koppuraisen pellon pinnasta pilkisti tämmöisiä. Toiveekkaasti arvaamme, että muruset ovat punaruskeita auringonkukkia.


Paahtuneet auringonkukat. Ne ovat urhasti tehneet lisää lehtiä vaikka alimmaiset kuihtuvat yksi toisensa jälkeen.


Suklaaminttu on surullinen näky. Kunpa juurissa olisi voimaa puskea uusia varsia ja lehtiä kun ilmat pian muuttuvat suotuisammiksi.

Anopin takapihalta saatu minttu kukoistaa pellolla, se onkin yksi harvoista.



Ruohosipulit tekevät kovaa vauhtia kukkia. Niistä pitää myös leppäkerttu. Sipulit ovat myös kotoisin anopin, Marjatan pihalta.

Paahtunut persija. Osa taimista koittaa selviytyä, suurin osa on jo antanut periksi.

Äidin pihalta saatu persija. Sinnikäs kasvi. Hyvin tuntuu menevän, vaikka uloimmat lehdet eivät kestäneet siirtomatkan aiheuttamaa stressiä.

Vaikka suuri osa taimista ovat menehtyneet paahteeseen, moni on vielä voimissaan. Suurin osa siemenistä on vielä piilossa, mutta osa on jo itänyt. Öljypellava yllätti meidät kaikki ja kasvoi vahvan vihreinä riveinä pellon reunassa. Samoin kehäkukat ja auringonkukat tekevät tuloaan. Aika jänniä aikoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti